NRC boekenbijlage
“Die memoires zijn zorgvuldig bewerkt door Toine de Graaf en Elsedien de Groot in overleg met Els Algie-Campioni, de dochter van Campioni-Soeters, die samen met haar moeder vier kampen overleefde voordat ze in mei 1946 met een ‘troepentranssportschip’ naar Nederland terugkeerden. Kamphoofd tegen wil en dank is een indrukwekkend ooggetuigenverslag van wat zich in Indië afspeelde ten tijde van de Japanse bezetting.” lees het volledig artikel hier…..

‘Met bewondering voor de samenstellers, onder de indruk van deze dagboekfragmenten, heb ik de vormgeving van het levensverhaal van Elly-Campioni Soeters op me genomen.
Terughoudend, toegankelijk en prettig leesbaar voor de oudere ogen.
Ik gaf het zelf aan mijn moeder van 95 jaar (die veel leest over Joodse families in de oorlog). Ons gezin vroeger woonde tegenover, en was bevriend met, een Indonesische familie en zo weinig wisten we. Het boek sprak haar, alleen daarom al, zeer aan en herinneringen kwamen boven.’
Brigitte Slangen, boekvormgever

“Ik heb het boek gelezen en vind het heel interessant. Ik wist niet veel van die tijd, van die oorlog, want op school werd er nauwelijks iets over verteld. Zo’n relaas uit de eerste hand is toch wel heel bijzonder. Vlot verteld, aangenaam om te lezen.”
Corine van Delsen

Terug naar boven